Политика на приватност

Политика за приватност на Кариерниот центар

Во Кариерниот центар, достапен на karierencentar.com, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители.

Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што се собираат и снимаат од Центарот за кариера и како ние ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или барате повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-страница во однос на информациите што тие ги споделиле и/или се собираат од страна на Кариерниот центар. Оваа политика не се применува на информации кои се собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информаци кои се побарани да ги споделите и причините зошто од вас се бара да ги споделите, ќе ви бидат разјаснети во моментот кога ќе биде побарано да ги споделите истите.

Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете сметате дека треба да ги споделите.

Кога се регистрирате за одредено барање, може да побараме ваши информации за контакт, вклучувајќи ставки како што се име, име на компанија, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и за:

Безбедност, оптимално работење и одржување на нашата веб-страница

Подобрување, персонализирање и развој на нашата веб-страница

Подобро разбирање и анализирање на начинот на кој ја користите нашата веб-страница

Развивање на нови производи, услуги, карактеристики и функционалност

Комуникација со вас, со цел да ви обезбедиме нови, актуелни и други информации во врска со веб-страницата и за маркетинг и промотивни цели

Да ви испратиме маил со информации

Да спречиме и превенираме измама

Евиденција

 

Кариерниот центар следи стандардна процедура за користење на лог датотеки. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават ова и е дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Интернет-провајдер на услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез, а можеби и број на кликови. Тие не се поврзани со какви било информации што може лична да се идентификуваат. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се собираат демографски информации.

Колачиња

Како и секоја друга веб-локација, Кариерниот центар користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучувајќи ги и преференциите на посетителите и страниците на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

Политики за приватност при промоција на партнери

Рекламните сервери или рекламните мрежи од трета страна користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на Центарот за кариера кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога ќе се случи тоа. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.

Имајте предвид дека Кариерниот центар нема пристап или контрола врз овие колачиња што ги користат трети лица огласувачи.

Политики за приватност на трета страна

Политиката за приватност на Кариерниот центар не се однесува на други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. Подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Права за заштита на податоци GDPR

Би сакале да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на исправка – Имате право да барате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Исто така, имате право да побарате да ги пополниме информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење – Имате право да барате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на ограничување на обработката – Имате право да барате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на приговор за обработка – Имате право да приговарате на нашата обработка

Право на преносливост на податоци – Имате право да барате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација, или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Информации од деца

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ги набљудуваат, да учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност.

Кариерниот центар свесно не собира никакви лични податоци за идентификација од деца на возраст под 13 години. Доколку мислите дека вашето дете споделило било каква информација со нас, ве охрабруваме веднаш да не контактирате и ние ќе се потрудиме во најбрзо време да ги отстраниме тие податоци од нашата евиденција.

Се процесира...

Успешно се претплативте на новостите за компании!