Телефон:

+389 75 234 342

E-mail адреса

infokc@semos.com.mk

Кариерен Центар

Зошто да нè одберете
нас?

Нашата приказна започна во 2016 година, како концепт за креирање кариерни трансформации и поврзување на компаниите со слушателите кои стекнале знаење во Семос Едукација. Од септември 2020 година, успеавме да ја стекнеме довербата на голем број компании – соработници и слушатели – членови на Кариерниот центар, бројки кои секојдневно растат.

Мисијата на Кариерниот центар е да биде мост кој ќе ги поврзува компаниите кои се во потрага по високо квалификуван кадар и индивидуалците кои се спремни да вложат во доквалификација или преквалификација и да ги реализираат своите кариерни соништа.

Нашата визија се темели на придонес во вработливоста и имплементација на нови трендови на пазарот на трудот.

Се стремиме кон професионален напредок на нашите слушатели и континуирана соработка со нашите компании – партнери. Нашиот ангажман во успешна регрутација на слушателите членови на Кариерниот центар, до сега резултираше со над 400 слушатели препорачани во компании и 320 слушатели кои оствариле кариерен напредок.

Достигнувања

Успесите на Кариерниот Центар

Нашите студенти

Се гордееме со нашите студенти

Нашите студенти постојано го збогатуваат реномето на Кариерниот Центар.
Талент партнери

И вашата компанија може да биде наш Талент партнер

Нашите талент партнери имаат уникатна можност да им понудат пракса или вработување на оние слушатели за кои сметаат дека најдобро ќе се вклопат во нивната компанија.
Успешни соработки

Продолжуваме да остваруваме успешни соработки

Кариерниот центар на Семос Едукација пружа целосна поддршка во процесот на регрутација и адаптација на кандидатите во компаниите-соработници.
Успешни приказни

Иднината на нашите студенти​

Успешните приказни ни покажуваат како студентите чекорат по својот кариерен пат по завршувањето на курсевите и академиите.
Како ние Ве поврзуваме?

Компании
со кандидати

Едукација и селекција

Даваме професионален и ефективен одговор на Вашата потреба за регрутација и едукација.

Препораки на слушатели

Обезбедуваме вработени/практиканти кои поседуваат соодветно знаење и искуство.

Талент партнери

Со помош на нашите темелни едукативни програми, го скратуваме времето за доквалификација и вклопување на новите вработени/практиканти во работната средина;

Обезбедуваме детална обука за развој на технички и меки вештини.
+
слушатели
+
партнери
+
успешни
соработки
+
успешни
приказни
Сакаш да дознаеш повеќе?

Ти си:

Доколку сте компанија во потрага по обучени кадри од IT, HR и креативната индустрија, Кариерниот центар на Семос Едукација нуди идејни решенија за поврзување на квалификувани кандидати од базата на Кариерниот Центар со компании кои имаат потреба од одреден профил за вработување/пракса.

Како наш слушател, од обуките и Академиите на Семос Едукација ќе стекнеш соодветни вештини и знаење потребни за да напредуваш во динамичните и брзо растечки индустрии – IT, HR и креативната индустрија, а Кариерниот центар е тука за да те подготви за успешен старт на нова кариера и да ти помогне да напредуваш на работното место.

Запознајте го тимот

Тимот на Кариерен Центар

Менаџер

Ивана Чиплаковска

-- Прочитај повеќе --
Нашите талент партнери
Впечатоци и импресии

Клиентите кажаа за нас: